Tegels zetten

Tegels op je vloer en muur zijn van oudsher de vorm van bekleding bij uitstek. Ze worden vooral gebruikt om vloeren die intensief worden belopen mee af te werken. Daarnaast worden tegels gebruikt voor de muren van bijvoorbeeld je badkamer en overige zogeheten natte ruimtes. De afgelopen jaren liep het gebruik van tegels wat terug doordat de modetrends gebruik maakten van andere materialen. Door de vormgeving van de tegels als natuurlijke materialen zijn tegels weer helemaal terug van weggeweest.

Een vak wat niet iedereen verstaat

Tegels zetten is een vak; je moet je nogal aan wat regels houden wanneer je tegels gaat bevestigen wil je voorkomen dat je een scheef lopende vloer of muur krijgt. Dat is ook gelijk de reden waarvoor je voor het maken van een vloer of wand met tegels maar beter de tegelzetter kan inhuren. Deze tegelzetter weet namelijk als geen ander hoe hij een goed verlopend recht lijnenspel op jouw muren kan krijgen. De tegelzetter is bovendien op de hoogte van de soorten tegels die er zijn, en hij weet welke techniek nodig is om ze te zetten.

Herken de kwaliteit

Een tegelzetter van goede kwaliteit laat zich geregeld bijscholen. Hij heeft daarom niet alleen een basisdiploma, maar hij volgt regelmatig cursussen waarbij hij kennis maakt met andere soorten en modellen tegels die passen bij de geldende interieurtrends. Die bijscholing zie je wel terug in de prijs; wanneer je een speciale klus hebt huur je een tegelzetter in die net wat duurder is dan de standaard tegelzetter. Het eindresultaat is er echter ook naar. Het is dan ook altijd goed om te vragen naar de bijscholingsbewijzen en een portfolio van een tegelzetter wanneer je van zijn diensten gebruik gaat maken. Alleen een lage prijs heeft weinig overtuigingskracht.