Traprenovatie

De trap in je huis is een attribuut wat er nogal van langs krijgt. Dagelijks loop je meermalen je trap op en af, en de treden krijgen nogal wat gewicht te verdragen. Ook de toplaag van een trap wordt sleets waardoor de trap uiteindelijk zal verouderen. Een andere trap kopen is natuurlijk een oplossing, maar in veel gevallen is het goedkoper om een trap te laten renoveren.

De doe het zelf traprenovatie

In de doe het zelf zaak kan je materialen vinden om een trap mee te renoveren. Je koopt in dat geval overzettreden waar je een gebruiksaanwijzing bij krijgt. Met behulp van een trapspin zaag je de treden op maat voor jouw trap waarna je ze heel eenvoudig over de originele treden heen plaatst. Deze traprenovatie is behoorlijk tijdsintensief. Het is dan ook niet voor niets dat veel klanten ervoor kiezen om deze vorm van traprenovatie uit te besteden aan een traprenovatie specialist.

Minder loopgeluid bij jouw trap

Wil jij een trap met minder loopgeluid en is deze toe aan vervanging; dan is het een goed idee om de trap te laten stofferen met tapijt. Hiervoor kan je naar een tapijtspeciaalzaak gaan en een tapijtsoort uitzoeken die voor intensief gebruik geschikt is. Er wordt immers intensief gelopen op je trap en je wil niet binnen een paar jaar opnieuw met een trap met afgesleten tapijt zitten. Deze vorm moet je echt door de stoffeerder laten aanleggen; zelf doen is een absolute no go.

De schilderklus

De goedkoopste manier om een trap te renoveren is schilderen. Dit is een klus die je prima zelf kan uitvoeren. Denk eraan dat je schilderwerk wel om de zoveel jaar opnieuw moet uitvoeren. Kies een verfsoort die stootbestendig is, en werk met meerdere lagen over elkaar heen voor een goed houdend resultaat.